post

3 tips voor een winterse wandeling

De temperaturen dalen, maar je hond blijft graag spelen in de frisse buitenlucht. Dierennieuws geeft slimme tips voor een winterse wandeling.

1. Speelbal of sneeuwbal?

Speelt je hond graag met een bal? Dan denk je in de winter natuurlijk al snel aan sneeuwballen, die je maatje met klappende kaken uit de lucht hapt. Leuk, totdat je hond zijn buik vol met sneeuw heeft, en daar flink ziek van wordt. Niet doen dus! Je kunt beter naar de dierenspeciaalzaak gaan voor een speciale bal die geschikt is voor honden; daarmee kan je huisdier alsnog zijn acrobatische kunsten vertonen. Read More

post

Een likmat om je hond af te leiden

Sommige honden hebben moeite om stil te blijven staan wanneer je ze wilt borstelen of wanneer ze gewassen moeten worden. Dit is vervelend en kan ervoor zorgen dat een simpel klusje ontzettend lang duurt. In dit soort gevallen kan een likmat een oplossing zijn. Met een likmat is je hond druk bezig om iets lekkers van de mat te likken. Zo kun jij hem snel borstelen of wassen, terwijl je hond afgeleid is.

Wat is een likmat?

Een likmat is een soort kleine mat met allemaal nopjes gemaakt van zacht siliconen materiaal. Je kunt iets lekkers voor je hond op de likmat smeren en je hond likt vervolgens aan de mat om het lekkers tussen de nopjes vandaan te krijgen. Dit is niet eenvoudig, waardoor je hond voor langere tijd geconcentreerd en afgeleid is. Je kunt een likmat makkelijk op verschillende ondergronden zoals tegels en ramen plakken. Likmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren vormen, zoals een ronde mat of een mat in de vorm van een bot.

Voordelen van een likmat

Het grootste voordeel van een likmat is dat het je hond gedurende langere tijd bezig houdt, omdat hij al het lekkers tussen de nopjes vandaan wil likken. In de tussentijd kun je een voor je hond vervelend klusje doen waarbij hij stil moet staan. Wanneer je hond te snel eet, kan een likmat ook helpen om hem langer over het eten te laten doen. Likmatten zijn geschikt voor alle honden en je kunt ze gemakkelijk schoonmaken. De mat kan in de vaatwasser en je kunt ze dus vaak hergebruiken.

In welke situaties kun je een likmat gebruiken?

Er zijn verschillende situaties waarbij je je hond graag wilt afleiden, zodat hij stil blijft staan. Wanneer je je hond wilt borstelen, kan een likmat als afleiding dienen. Je hond is druk bezig om iets van de mat te likken, waardoor hij keurig op zijn plaats blijft staan. Ook wanneer je je hond wilt wassen, kun je een likmat op de tegels in de badkamer plakken. Het zorgt ervoor dat je hond afgeleid is tijdens het wassen en dit kan stress verminderen wanneer je hond het spannend vindt om gewassen te worden.

Antischrokmiddel

Sommige honden eten te snel, zeker wanneer ze jong zijn. Dit is niet gezond en er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je hond langzamer eet. Dit doe je bijvoorbeeld door het voer in een puzzelbak te stoppen, waardoor je hond moeite moet doen om bij zijn eten te komen. Ook een likmat kan een goede oplossing zijn om je hond langer over een snack te laten doen. Zo voorkom je dat je hond te veel eet of zijn eten binnen een mum van tijd op heeft.

Wat smeer je op de likmat?

Je kunt allerlei dingen op een likmat smeren die je hond lekker vindt. Een aantal voorbeelden van snacks zijn pindakaas, zachte banaan of een beetje yoghurt. Ook kun je natvoer of paté op de likmat smeren wanneer je hond dit lekker vindt. Zeker wanneer je de mat ter afleiding wilt gebruiken, is het belangrijk om voor een snack te kiezen die je hond graag lust. Zo weet je zeker dat hij veel moeite gaat doen om alles van de likmat te likken en dus ook langer stil blijft staan.

post

Jonge honden: wat kun je doen als je hond snel bijt?

Jonge honden hebben natuurlijk geen handjes waarmee ze dingen vast kunnen pakken. De wereld moet echter wel goed onderzocht worden en daarvoor worden alle zintuigen gebruikt, waaronder ook de bek. Hierbij kan een hond behoorlijk hard bijten en wanneer dit in onze eigen handen, voeten of oren gebeurt, kan dit nog erg pijnlijk zijn ook. Het is dan ook erg vervelend wanneer jouw hond veel bijt. Je vraagt je misschien af of jouw hond vals is en bent bang dat hij het bewust zo hard doet.

Bijtgedrag is heel normaal

Gelukkig is het bijten bij pups normaal gedrag, zoals bij heel veel dieren, en kun je hier heel goed wat mee doen. Naast het ontdekken van de wereld, gebruikt een hond het bijten ook tijdens spel en om met anderen te communiceren. Hiermee leren pups in het nest elkaar ook al aan hoe hard er gebeten kan worden voordat het pijn doet bij de ander. De andere pup zal dit aangeven door te piepen of te gillen. Als de pup vervolgens niet stopt met bijten zal de moeder ingrijpen om aan te geven dat dit echt te hard ging. Op deze manier leren de pups al vroeg een bijtrem aan. Wanneer jouw pup ook nu nog veel bijt is het belangrijk om het aanleren van deze bijtrem weer nieuw leven in te blazen of verder uit te breiden. Je leert het bijten dan ook niet af, je leert je pup waar wel en niet in gebeten mag worden en wanneer er te hard wordt gebeten.

De ene hond bijt sneller dan de andere

Het bijtgedrag is echter ook verschillend per ras. Zo is een felle hond zoals een Dobermann of een Duitse Herder sneller geneigd te bijten uit emotie dan een rustige hond zoals een Labrador. Onlangs is geschreven dat de clumberspaniel een jachthond is maar toch niet snel bijtgedrag vertoont.

post

Hoeveel mag een puppy eten?

Om uit te groeien tot een sterke, volwassen hond heeft een puppy dagelijks eten en drinken nodig. Gedurende de groeiperiode krijgen pups in verhouding tot het eigen lichaamsgewicht zelfs redelijk veel voer per dag. Deze dagelijkse hoeveelheid kun je prima in kleinere porties over de dag verdelen, zodat je puppy het niet allemaal in één keer hoeft op te eten. Daarnaast zijn pups tijdens meerdere momenten op een dag actief en door op verschillende tijden te voeren zal je pup over de dag een wat meer verzadigd gevoel overhouden. Om je puppy in een goede gezondheid te houden is het belangrijk om met regelmaat de juiste voeding te geven. Waar en wanneer je pup te eten krijgt is natuurlijk helemaal aan jou als baasje. De juiste hoeveelheid voer is per puppy verschillend en kun je nalezen in de puppycursus van 123Tinki.com. Daar lees je ook hoe je het juiste voer kiest en hoe je de hoeveelheid kunt afbouwen of hoe je kunt overstappen op ander puppyvoer.

Hoe kun je het hondenvoer het beste bewaren?

De meeste soorten vleesvoeding moeten vers gegeven worden en dienen daarom ingevroren bewaard te worden. Omdat niet iedereen voldoende ruimte in het vriesvak heeft kan het handig zijn om een klein vriezertje aan te schaffen speciaal voor het hondenvoer. Hondenbrokken moeten vaak koel en droog bewaard worden. Hiervoor zijn hele leuke voertonnen aan te schaffen waarin je na het openen van de zak de brokken toch nog goed kunt bewaren. Er zijn ook kleine voercontainers verkrijgbaar welke met een mooi design ook nog eens prima in de keuken kunnen staan.

En nog een tip: Om te voorkomen dat je pup naast de hoofdvoeding veel te veel snacks op een dag binnenkrijgt, kun je heel goed een gedeelte van de hoofdvoeding gebruiken voor tijdens het trainen en spelen. Op deze manier moet je pup zelfs werken voor het voer en blijft je pup ook nog eens op gewicht!

post

Kamperen met uw hond

Boek nu met veel vroegboek-voordelen een luxe Keycamp kampeervakantie voor 2009.

Luxe kamperen met uw hond
Het aantal campings waar u uw hond mee kunt brengen in uw luxe bungalowtent of stacaravan van Keycamp is voor seizoen 2009 flink uitgebreid! Tegen een kleine vergoeding kan dit belangrijke lid van uw familie samen met u genieten van een heerlijk ontspannen vakantie! Kijk voor meer informatie op de website van Keycamp.

Keycamp heeft voor iedereen de ideale vakantiebestemming. Met ruim 100 topcampings op de mooiste plekjes in Europa, en sinds kort ook in de Verenigde Staten, vervult Keycamp graag uw vakantiewensen. Daarnaast biedt Keycamp veel gratis extra’s zoals een uitgebreid reispakket, de kinderclubs (Fun Stations), het kinderpakket, een kano*, barbecue*, de spelletjeskast en diverse leuke routes*. Ook de toeristenbelasting, de eindschoonmaak en de afkoop borg nemen wij voor onze rekening! Lees meer over de voordelen van een vakantie met Keycamp.

Vroegboekvoordeel 2009
Wanneer u vóór 1 november 2008 uw kampeervakantie voor 2009 boekt, profiteert u van veel vroegboekvoordelen:

  • Boek uw vakantie voor 2009 voor de prijs van 2008. Met laagste prijsgarantie!
  • Extra vroegboekkorting op een selectie van campings.
  • Trouwe Klanten Korting wanneer u vaker met Keycamp op vakantie bent geweest.
  • Kosteloos wijzigen of annuleren tot 1 november 2008.
  • Een aanbetaling van slechts € 100,-.

Lees meer over de vroegboekvoordelen en de voorwaarden.

Informatie en reserveringen: www.keycamp.nl
of telefoon 033 460 27 75.

Win een weekend of midweek kamperen
t.w.v. max. € 445,-!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Keycamp en maak kans op een weekend of midweek in een luxe stacaravan met max. 6 personen en uw hond. Let op: vermeld om kans te maken op de prijs bij uw aanmelding, dat u Keycamp kent via Petnews.

U verblijft op camping Duinrell in Wassenaar, een levendige camping naast het attractiepark Duinrell met het tropische Tikibad, ideaal voor families met kinderen van alle leeftijden (volledig verblijf vóór 27 juni 2009). Lees meer…

*Indien beschikbaar op de camping.

post

Trek die teek eruit!

Als je lekker in het bos hebt gewandeld met je hond, controleer dan of jij geen tekenbeten heeft.

Tekenbeten zijn vervelend. Bij jezelf, maar ook bij je doggy. Bij honden kunnen teken namelijk gewrichtsproblemen veroorzaken, of de ziekte van Lyme. Je kunt je buddy daarom het beste dagelijks, of in elk geval na een verblijf in de natuur, controleren op teken.

Bij je hond openbaart een tekenbeet zich doordat de teek zelf nog zichtbaar is of doordat je een bult(je) op zijn huid voelt. Read More