post

Is jouw huisdier ook een onmisbaar gezinslid? Dan is het niet meer dan logisch dat je bij het inrichten van je woning ook rekening houdt met dit lieve beestje. Een fijne mand voor je hond of kat mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Maar ook op andere manieren kun je jouw huis zo huisdiervriendelijk mogelijk maken. Wil jij jouw huis graag een fijne leefomgeving maken voor jullie allemaal? Dan hebben we een paar handige tips voor je.

Veiligheid staat voorop

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het huis een veilige omgeving is voor jullie allemaal. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn met bepaalde dingen. Zo zijn sommige planten giftig voor huisdieren. Wil je deze planten toch in huis halen? Zorg er dan voor dat je huisdier er niet bij kan komen. Zo kan het een goed idee zijn om met plantenstandaarden te werken. Zet hier de decoratie op waar je konijn of hond niet bij mag komen en je weet zeker dat het veilig is.

Een warme ondergrond

In een huisdiervriendelijk huis kies je waarschijnlijk voor een gladde vloer, die je eenvoudig kunt stofzuigen en dweilen. Om dan toch wat meer warmte en sfeer aan de kamer toe te voegen, kun je gebruik maken van een (laagpolig) vloerkleed. Dit ziet er gezellig uit en je huisdier zal het ook een lekker plekje vinden om even op uit te rusten. Kies een kleed dat je eenvoudig kunt schoonmaken, zodat het ook hygiënisch blijft.

Maak een speciale hoek voor je huisdier

Met een huisdier kan een huis al snel een beetje rommelig worden. Overal liggen speeltjes of staan manden en voerbakjes. Om dat te voorkomen kun je kiezen voor een speciale hoek voor je lieve huisdier. Dit wordt echt zijn of haar plekje, waar je alle spulletjes verzamelt. Zet er bijvoorbeeld een grote opbergmand neer, waar je alle speeltjes in verzamelt. Zo voelt iedereen zich thuis en geniet je ook nog van een stijlvol interieur.

Laat je kinderen veilig opgroeien met dieren

Zowel voor je kind(eren) als huisdieren is het goed als ze met elkaar leren omgaan. Als jij jouw kind(eren) wil laten opgroeien met constant een dier om hen heen, is het nemen van een huisdier een logische keuze. Maar leer je kinderen wel hoe ze hier mee om moeten gaan. In het artikel ”Leuke manieren om je kind te laten opgroeien met dieren” vertellen wij je hier meer over!