post

Wat kost ben je kwijt aan een konijn?

Of ben je van plan om een konijntje aan te schaffen? Hieronder kun je lezen wat het beestje normaal gesproken kost.

De aanschaf van een konijn hoeft niet duur te zijn. Het varieert tussen gratis ophalen en de 50 euro voor een ras konijn. Je kunt het beestje kopen bij een gespecialiseerde fokker of een dierenspeciaalzaak. Maar ook in asielen of bij de konijnenopvang kun je er een ophalen, dan weet je zeker dat het konijntje – dat anders misschien wel lang in de opvang zou moeten blijven – een leuke baas heeft. Via via maak je het meeste kans op een gratis konijntje, bijvoorbeeld bij iemand die een nestje heeft.

De prijs van een konijnenhok varieert, maar begint bij ongeveer 40 euro voor een binnen hok, via 80 euro voor een buitenhok, tot 200 voor een luxe paleisje. Je kunt dus grotendeels zelf bepalen hoeveel je ervoor uitgeeft. Vergeet niet dat je ook een flesje, voederbakje en eventueel speeltjes nodig hebt. Maar een oude soepkom kan ook fungeren als voederbak en wc-rollen zijn fijne speeltjes.

Er zijn ook kosten die niet eenmalig zijn. Voer kost drie euro per kilogram. Hooi en stro kost één euro per kilogram. Houd er rekening mee dat het konijn soms naar de dierenarts moet. Deze kosten kunnen flink oplopen, al kost de behandeling van een konijn vaak minder dan die voor een kat of hond.