post

De helende functies van CDB olie voor paarden

Inmiddels is bekend dat CDB olie wonderen doet voor de mens, zonder dat er verslaving bij komt kijken. CDB staat voor Cannabidiol, en wordt gewonnen uit bladeren en bloemen van de hennepplant. Van deze plant wordt ook cannabis gemaakt, maar in CDB olie zit geen THC, een actieve stof die voor de verslaving zorgt. CDB olie is dan ook volledig veilig. Maar wist je dat ook paarden veel baat kunnen hebben bij gebruik van deze olie?

Een ontspannen paard

Sommige paarden zijn wat sneller nerveus, opgewonden of juist wat wilder dan normaal. Dit kan voor jou soms vervelend zijn, maar ook voor je paard zelf. Hier biedt CDB olie de oplossing voor. De olie heeft een kalmerende werking en je zult merken dat je paard een stuk rustiger wordt. Dit is voor jullie allebei prettig!

Geen stijve gewrichten

Net als mensen kunnen paarden wakker worden met stijve spieren en gewrichten, van die lange rit van gisteren. Dit kan heel pijnlijk zijn voor je paard, maar met gebruik van CDB olie is dit ook verleden tijd. De helende functies van de olie zorgen voor ontspannen spieren en gewrichten.

Ontstekingsremmende olie

Naast het feit dat spieren en gewrichten baat hebben bij CDB olie, geniet ook de rest van het lichaam van de voordelen die de olie met zich meebrengt. De olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende kwaliteiten. Ook andere ziektes zullen sneller vermeden worden met regelmatig gebruik van CDB olie.

Gezonde huid

Ook heeft CDB olie een helende functie voor vacht en huid. De vacht zal gaan glanzen en ook de huid is sterker dan ooit. De huid van een paard is erg belangrijk en moet van binnenuit beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Ook zal de bloedsomloop gestimuleerd worden en geeft de olie je paard de bescherming die de huid nodig heeft.

De juiste dosering

Online kun je speciale verpakkingen van CDB olie vinden voor paarden. De dosering is voor ieder paard anders, maar dit kun je altijd navragen. Je kunt de CDB olie toevoegen aan het voedsel van je paard, zodat het makkelijk en snel opgenomen wordt in het lichaam.

CBD olie voor je paard bestel je eenvoudig op Equicanna.nl.

post

Huis voor je paard

Grote kans dat jij je paard stalt in een manege, een pensionstal of in een wei.

Staat je je edele viervoeter in een wei, dan is het belangrijk dat er een schuilmogelijkheid is tegen zon, wind en regen. Check voor de zekerheid ook of er geen giftige planten in de wei staan en gebruik geen prikkeldraad om de boel af te rasteren.

Een stal moet ruim, veilig, schoon, droog en licht genoeg zijn. Ook een goede ventilatie is fijn voor je paard. Hoe groot de ruimte moet zijn, hangt af van de grootte van je viervoeter. Over het algemeen kun je de volgende regel aanhouden:

Schofthoogte onder de 155 centimeter; vloeroppervlak van 9 vierkante meter.

Schofthoogte van 155-164 centimeter; vloeroppervlak van 9,6 vierkante meter.

Schofthoogte van 165-174 centimeter; vloeroppervlak van 10,9 vierkante meter.

Schofthoogte boven de 175 centimeter; vloeroppervlak van 12,25 vierkante meter.

De vloer van de stal kun je bedekken met bijvoorbeeld stro of houtkrullen. Zaagsel kun je beter niet gebruiken, want dit bevat te veel stof. Maar of je Bles nu in de wei, in een manege of in een stal houdt, hij heeft altijd behoefte aan contact met andere paarden. Paarden zijn namelijk sociale dieren die van nature in kleine groepen rondzwerven. Geef je buddy dus af en toe de tijd om even gezellig te ‘socialize’ met zijn vrienden.