post

Leuke manieren om je kind te laten opgroeien met dieren

Je kind te laten opgroeien met dieren is zowel gezond voor het kind als de dieren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen die opgroeien met een huisdier over het algemeen meer zelfvertrouwen, empathie en verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

Erg leerzaam voor kinderen

Het is voor kinderen erg leerzaam om (onder begeleiding) voor een (huis)dier te zorgen. Of het nou gaat om een hond uitlaten of om konijnen voeren, het leert kinderen iets over verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor een ander. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kinderen in aanraking kunt laten komen met dieren. We zetten er een paar op een rijtje.

Neem een huisdier

Als jij jouw kind(eren) wil laten opgroeien met constant een dier om hen heen, is het nemen van een huisdier een logische keuze. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een hond of kat, maar ook een vis, cavia of hamster kan erg leuk en leerzaam zijn. Het belangrijkste bij het kiezen van een huisdier is dat je goed kijkt naar welk dier er in jullie gezin past.

Verantwoordelijkheid bij het nemen van een huisdier

Het nemen van een huisdier is een grote verantwoordelijkheid en moet dus niet impulsief gedaan worden. Bespreek het met de leden van het gezin en maak het een gezamenlijke beslissing. Ook is het verstandig om alvast een taakverdeling te maken. Wie gaat de hond uitlaten? Wie is er verantwoordelijk voor het voeren van de hamster? Of wie maakt de vissenkom schoon? Zo staan jullie allemaal achter de beslissing.

Je kind te laten opgroeien met dieren door een boerderij te bezoeken

Een huisdier nemen is niet voor iedereen weggelegd. Dat betekent gelukkig niet dat kinderen dan helemaal zonder dieren moeten opgroeien. Een leuke manier om je kind te laten opgroeien met dieren is door een (kinder)boerderij te bezoeken bij jullie in de buurt. Veel plaatsen hebben wel een of meerdere kinderboerderijen, waar kinderen kunnen spelen en dieren kunnen aaien.

Openstelling door de boer

Soms stellen andere boerenbedrijven hun terrein ook (deels) open voor bezoekers. Misschien wil de boer jullie wel een rondleiding geven over het bedrijf, zodat de kinderen van alles leren over de dieren en het boerenleven. Ook voor kinderen met wel een huisdier is dit een leerzame ervaring. Koeien en geiten zijn immers weer heel anders dan een hond en een kat. Een boerderij bezoeken is vaak heel leuk en leerzaa

Ga de tuin of het bos

Bij dieren denken wel al snel aan grote dieren, zoals honden, katten en schapen, maar onze wereld zit ook vol met kleine diertjes. Ook mieren, lieveheersbeestjes en torretjes kunnen erg leerzaam zijn voor een kind. Gelukkig hoef je voor dit soort dieren helemaal niet ver weg. Vaak vind je ze al in je eigen tuin rondom je huis. Neem een vergrootglas mee naar buiten en speur naar deze kleine bewoners. Vaak zijn kinderen erg gefascineerd door de mini beestjes en dit is dan ook een prima moment om ze wat meer te leren over de natuur en haar vele inwoners.

Maak je tuin diervriendelijk

Het is ook leuk om je tuin samen met je kind diervriendelijker te maken. Plant bijvoorbeeld bloemen die bijen en vlinders aantrekken, maak een egelhuis en hang vogelvoer op. Zo kun je je kind te laten opgroeien met dieren en om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar omgeving en het is nog hartstikke leuk om samen te doen ook!

post

Richt een fijn huis in voor álle bewoners

Is jouw huisdier ook een onmisbaar gezinslid? Dan is het niet meer dan logisch dat je bij het inrichten van je woning ook rekening houdt met dit lieve beestje. Een fijne mand voor je hond of kat mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Maar ook op andere manieren kun je jouw huis zo huisdiervriendelijk mogelijk maken. Wil jij jouw huis graag een fijne leefomgeving maken voor jullie allemaal? Dan hebben we een paar handige tips voor je.

Veiligheid staat voorop

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het huis een veilige omgeving is voor jullie allemaal. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn met bepaalde dingen. Zo zijn sommige planten giftig voor huisdieren. Wil je deze planten toch in huis halen? Zorg er dan voor dat je huisdier er niet bij kan komen. Zo kan het een goed idee zijn om met plantenstandaarden te werken. Zet hier de decoratie op waar je konijn of hond niet bij mag komen en je weet zeker dat het veilig is.

Een warme ondergrond

In een huisdiervriendelijk huis kies je waarschijnlijk voor een gladde vloer, die je eenvoudig kunt stofzuigen en dweilen. Om dan toch wat meer warmte en sfeer aan de kamer toe te voegen, kun je gebruik maken van een (laagpolig) vloerkleed. Dit ziet er gezellig uit en je huisdier zal het ook een lekker plekje vinden om even op uit te rusten. Kies een kleed dat je eenvoudig kunt schoonmaken, zodat het ook hygiënisch blijft.

Maak een speciale hoek voor je huisdier

Met een huisdier kan een huis al snel een beetje rommelig worden. Overal liggen speeltjes of staan manden en voerbakjes. Om dat te voorkomen kun je kiezen voor een speciale hoek voor je lieve huisdier. Dit wordt echt zijn of haar plekje, waar je alle spulletjes verzamelt. Zet er bijvoorbeeld een grote opbergmand neer, waar je alle speeltjes in verzamelt. Zo voelt iedereen zich thuis en geniet je ook nog van een stijlvol interieur.

Laat je kinderen veilig opgroeien met dieren

Zowel voor je kind(eren) als huisdieren is het goed als ze met elkaar leren omgaan. Als jij jouw kind(eren) wil laten opgroeien met constant een dier om hen heen, is het nemen van een huisdier een logische keuze. Maar leer je kinderen wel hoe ze hier mee om moeten gaan. In het artikel ”Leuke manieren om je kind te laten opgroeien met dieren” vertellen wij je hier meer over!

post

3 tips voor een winterse wandeling

De temperaturen dalen, maar je hond blijft graag spelen in de frisse buitenlucht. Dierennieuws geeft slimme tips voor een winterse wandeling.

1. Speelbal of sneeuwbal?

Speelt je hond graag met een bal? Dan denk je in de winter natuurlijk al snel aan sneeuwballen, die je maatje met klappende kaken uit de lucht hapt. Leuk, totdat je hond zijn buik vol met sneeuw heeft, en daar flink ziek van wordt. Niet doen dus! Je kunt beter naar de dierenspeciaalzaak gaan voor een speciale bal die geschikt is voor honden; daarmee kan je huisdier alsnog zijn acrobatische kunsten vertonen. Read More

post

Zo leer je een kitten om op de bak te gaan

Een kitten in huis is ontzettend leuk, maar vraagt ook om de nodige aanpassingen. Je wilt natuurlijk graag dat je kitten zo snel mogelijk leert om gebruik te maken van de kattenbak, zodat hij of zij niet meer overal in huis plast. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat de kattenbak betreft. In dit artikel lees je de belangrijkste dingen plus een aantal tips om ervoor te zorgen dat je kitten gebruik gaat maken van de kattenbak.

Het soort kattenbak

Er zijn verschillende soorten kattenbakken verkrijgbaar, bijvoorbeeld met en zonder een deksel. Het hangt geheel van je kitten af welke bak het beste bij hem of haar past. Wanneer je kitten angstig aangelegd is, kan het prettig zijn om een bak zonder deksel te hebben, zodat de kitten de omgeving goed kan zien. Wanneer je kat gesteld is op zijn of haar privacy, is een overdekte kattenbak de beste keuze. Dit heeft de bijkomende voordelen dat geurtjes worden tegengehouden en dat je kitten minder knoeit.

De plaats van de kattenbak

Om ervoor te zorgen dat je kitten gebruik gaat maken van de kattenbak, is het belangrijk dat je de juiste plek voor de bak kiest. Zorg ervoor dat de kattenbak goed bereikbaar is, zeker wanneer je kitten nog heel klein is. Dit doe je door de bak bijvoorbeeld dicht bij de woonkamer te zetten en je deuren goed dicht te houden. Voor een kat is het belangrijk dat de kattenbak een veilige plek is. Je kunt de kattenbak dus het beste op een rustige plek neerzetten en niet naast een luidruchtige wasmachine of op een plek waar je veel langs loopt.

Kattenbakvulling kiezen

Wanneer je wilt dat je kitten naar de kattenbak gaat, is het belangrijk om de juiste kattenbakvulling te kiezen. Het kan verstandig zijn om dezelfde vulling te gebruiken als de vorige eigenaar, zodat je kitten de geur herkent. Over het algemeen geven katten de voorkeur aan klontvormende kattenbakvulling, omdat ze hier gemakkelijker hun ontlasting in kunnen begraven. Let ook goed op met geparfumeerde kattenbakvulling, veel katten vinden dit namelijk niet prettig omdat de geur te sterk is. Natuurlijk is het belangrijk dat je de bak goed schoonhoudt, zodat het een prettige plek voor je kat blijft.

Leer je kat om de bak te gebruiken

Je zult je kitten moeten leren om gebruik van de kattenbak te maken. Hiervoor is het belangrijk dat je het schema van je kat kent. Over het algemeen ontlast een kitten zich na het eten, na het spelen of na een dutje. Op deze momenten kun je je kitten richting de kattenbak sturen of je kitten hierin zetten, zodat hij of zij leert de bak te gebruiken. Wanneer je kitten niet van zijn moeder heeft geleerd hoe hij de bak moet gebruiken, kun je dit aanleren. Zet je kitten op de bak wanneer hij bijna gaat plassen en laat hem met je vinger zien hoe hij in de bak kan graven.

Naar de dierenarts

Wanneer je kitten al geleerd heeft om zich in de kattenbak te ontlasten en dit opeens niet meer doet, kan het verstandig zijn om naar de dierenarts te gaan. Redenen hiervoor kunnen stress of gezondheidsproblemen zijn. Dit is enkel nodig wanneer je kat het aangeleerde gedrag opeens niet meer toepast, maar bij een kleine kitten kun je het beste geduldig zijn en blijven oefenen.

post

Een likmat om je hond af te leiden

Sommige honden hebben moeite om stil te blijven staan wanneer je ze wilt borstelen of wanneer ze gewassen moeten worden. Dit is vervelend en kan ervoor zorgen dat een simpel klusje ontzettend lang duurt. In dit soort gevallen kan een likmat een oplossing zijn. Met een likmat is je hond druk bezig om iets lekkers van de mat te likken. Zo kun jij hem snel borstelen of wassen, terwijl je hond afgeleid is.

Wat is een likmat?

Een likmat is een soort kleine mat met allemaal nopjes gemaakt van zacht siliconen materiaal. Je kunt iets lekkers voor je hond op de likmat smeren en je hond likt vervolgens aan de mat om het lekkers tussen de nopjes vandaan te krijgen. Dit is niet eenvoudig, waardoor je hond voor langere tijd geconcentreerd en afgeleid is. Je kunt een likmat makkelijk op verschillende ondergronden zoals tegels en ramen plakken. Likmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren vormen, zoals een ronde mat of een mat in de vorm van een bot.

Voordelen van een likmat

Het grootste voordeel van een likmat is dat het je hond gedurende langere tijd bezig houdt, omdat hij al het lekkers tussen de nopjes vandaan wil likken. In de tussentijd kun je een voor je hond vervelend klusje doen waarbij hij stil moet staan. Wanneer je hond te snel eet, kan een likmat ook helpen om hem langer over het eten te laten doen. Likmatten zijn geschikt voor alle honden en je kunt ze gemakkelijk schoonmaken. De mat kan in de vaatwasser en je kunt ze dus vaak hergebruiken.

In welke situaties kun je een likmat gebruiken?

Er zijn verschillende situaties waarbij je je hond graag wilt afleiden, zodat hij stil blijft staan. Wanneer je je hond wilt borstelen, kan een likmat als afleiding dienen. Je hond is druk bezig om iets van de mat te likken, waardoor hij keurig op zijn plaats blijft staan. Ook wanneer je je hond wilt wassen, kun je een likmat op de tegels in de badkamer plakken. Het zorgt ervoor dat je hond afgeleid is tijdens het wassen en dit kan stress verminderen wanneer je hond het spannend vindt om gewassen te worden.

Antischrokmiddel

Sommige honden eten te snel, zeker wanneer ze jong zijn. Dit is niet gezond en er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je hond langzamer eet. Dit doe je bijvoorbeeld door het voer in een puzzelbak te stoppen, waardoor je hond moeite moet doen om bij zijn eten te komen. Ook een likmat kan een goede oplossing zijn om je hond langer over een snack te laten doen. Zo voorkom je dat je hond te veel eet of zijn eten binnen een mum van tijd op heeft.

Wat smeer je op de likmat?

Je kunt allerlei dingen op een likmat smeren die je hond lekker vindt. Een aantal voorbeelden van snacks zijn pindakaas, zachte banaan of een beetje yoghurt. Ook kun je natvoer of paté op de likmat smeren wanneer je hond dit lekker vindt. Zeker wanneer je de mat ter afleiding wilt gebruiken, is het belangrijk om voor een snack te kiezen die je hond graag lust. Zo weet je zeker dat hij veel moeite gaat doen om alles van de likmat te likken en dus ook langer stil blijft staan.

post

Jonge honden: wat kun je doen als je hond snel bijt?

Jonge honden hebben natuurlijk geen handjes waarmee ze dingen vast kunnen pakken. De wereld moet echter wel goed onderzocht worden en daarvoor worden alle zintuigen gebruikt, waaronder ook de bek. Hierbij kan een hond behoorlijk hard bijten en wanneer dit in onze eigen handen, voeten of oren gebeurt, kan dit nog erg pijnlijk zijn ook. Het is dan ook erg vervelend wanneer jouw hond veel bijt. Je vraagt je misschien af of jouw hond vals is en bent bang dat hij het bewust zo hard doet.

Bijtgedrag is heel normaal

Gelukkig is het bijten bij pups normaal gedrag, zoals bij heel veel dieren, en kun je hier heel goed wat mee doen. Naast het ontdekken van de wereld, gebruikt een hond het bijten ook tijdens spel en om met anderen te communiceren. Hiermee leren pups in het nest elkaar ook al aan hoe hard er gebeten kan worden voordat het pijn doet bij de ander. De andere pup zal dit aangeven door te piepen of te gillen. Als de pup vervolgens niet stopt met bijten zal de moeder ingrijpen om aan te geven dat dit echt te hard ging. Op deze manier leren de pups al vroeg een bijtrem aan. Wanneer jouw pup ook nu nog veel bijt is het belangrijk om het aanleren van deze bijtrem weer nieuw leven in te blazen of verder uit te breiden. Je leert het bijten dan ook niet af, je leert je pup waar wel en niet in gebeten mag worden en wanneer er te hard wordt gebeten.

De ene hond bijt sneller dan de andere

Het bijtgedrag is echter ook verschillend per ras. Zo is een felle hond zoals een Dobermann of een Duitse Herder sneller geneigd te bijten uit emotie dan een rustige hond zoals een Labrador. Onlangs is geschreven dat de clumberspaniel een jachthond is maar toch niet snel bijtgedrag vertoont.

post

Hoeveel mag een puppy eten?

Om uit te groeien tot een sterke, volwassen hond heeft een puppy dagelijks eten en drinken nodig. Gedurende de groeiperiode krijgen pups in verhouding tot het eigen lichaamsgewicht zelfs redelijk veel voer per dag. Deze dagelijkse hoeveelheid kun je prima in kleinere porties over de dag verdelen, zodat je puppy het niet allemaal in één keer hoeft op te eten. Daarnaast zijn pups tijdens meerdere momenten op een dag actief en door op verschillende tijden te voeren zal je pup over de dag een wat meer verzadigd gevoel overhouden. Om je puppy in een goede gezondheid te houden is het belangrijk om met regelmaat de juiste voeding te geven. Waar en wanneer je pup te eten krijgt is natuurlijk helemaal aan jou als baasje. De juiste hoeveelheid voer is per puppy verschillend en kun je nalezen in de puppycursus van 123Tinki.com. Daar lees je ook hoe je het juiste voer kiest en hoe je de hoeveelheid kunt afbouwen of hoe je kunt overstappen op ander puppyvoer.

Hoe kun je het hondenvoer het beste bewaren?

De meeste soorten vleesvoeding moeten vers gegeven worden en dienen daarom ingevroren bewaard te worden. Omdat niet iedereen voldoende ruimte in het vriesvak heeft kan het handig zijn om een klein vriezertje aan te schaffen speciaal voor het hondenvoer. Hondenbrokken moeten vaak koel en droog bewaard worden. Hiervoor zijn hele leuke voertonnen aan te schaffen waarin je na het openen van de zak de brokken toch nog goed kunt bewaren. Er zijn ook kleine voercontainers verkrijgbaar welke met een mooi design ook nog eens prima in de keuken kunnen staan.

En nog een tip: Om te voorkomen dat je pup naast de hoofdvoeding veel te veel snacks op een dag binnenkrijgt, kun je heel goed een gedeelte van de hoofdvoeding gebruiken voor tijdens het trainen en spelen. Op deze manier moet je pup zelfs werken voor het voer en blijft je pup ook nog eens op gewicht!

post

Binnenkort een Border Collie kopen lees dit eerst!

Hoogtepunten van het ras

positieven punten

  • Het intelligentste ras ter wereld
  • In de juiste handen zijn Border Collies extreem gemakkelijk te trainen
  • Goed met kinderen hoewel ze ze kunnen hoeden

minpunten

  • Hoog onderhoud op alle fronten
    Vereis een enorme hoeveelheid oefening en mentale stimulatie
    Niet de beste keuze voor eerste hondenbezitters
    Sterk drijf drang

border collie kopen

De Border Collie is een van de intelligentste honden ter wereld en staat op nummer één van de 79 andere rassen. Al generaties lang werkt de Border Collie samen met herders, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, en zijn ze altijd zeer gewaardeerd voor hun superieure werk- en gezelschaps honden, meer in het bijzonder geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden. Border Collies zijn vasthoudend en tegelijkertijd een van de meest veelzijdige rassen ter wereld.

Border Collies zijn bekend als de beste herdershond ter wereld en zijn atletische en energieke personages die niets liever willen dan dingen te doen, zelfs in een thuisomgeving. Interessant is dat alle moderne Border Collies directe afstammelingen zijn van een drie kleurenhond, Old Hemp, een Border Collie gefokt door Adam Telfer, die zichzelf de reputatie verwierf van buitengewoon goed te zijn in de baan waarvoor hij was gefokt border collie kopen.

Geschiedenis

Zoals hun naam doet vermoeden, is de Border Collie afkomstig uit het graafschap Northumberland aan de Scottish Borders. Ze werden gefokt als hoedende honden en meer in het bijzonder om met herders en kudden schapen te werken. Hun naam werd voor het eerst gebruikt in de jaren 1900 toen James Reid, de secretaris van de International Sheep Dog Society, deze honden registreerde als Border Collies, zodat ze konden worden onderscheiden van andere collie rassen die al op zijn lijst stonden.

Deze hardwerkende honden zijn altijd hoog aangeschreven voor niet alleen hun intelligentie, maar ook voor hun aangeboren vermogen om kuddes te hoeden. Het ras werd voor het eerst genoemd en opgenomen in hondenproeven gehouden in Noord-Wales in 1873, maar het duurde nog ongeveer 30 jaar voordat een Border Collie-register werd opgericht, namelijk de International Sheep Dog Society (ISDS).

Een hond genaamd Old Hemp won de hoofdprijs op de show in Noord-Wales dankzij zijn intelligentie en de manier waarop hij schapen werkte. Hij won vele topcompetities door het hele land en verwekte veel van de beste Border Collies in die tijd. Zoals eerder vermeld, zijn alle moderne Border Collies afstammelingen van Old Hemp.

Border Collies werden door de Kennel Club voor het eerst erkend als een ras in 1977 toen de eerste rasstandaard werd opgericht. Dit werd vervolgens een jaar later in 1978 gewijzigd en is vrijwel hetzelfde gebleven als het tot nu toe voor het eerst werd geschreven. Er zijn in feite twee onafhankelijke registers voor Border Collies, waarbij de International Sheep Dog Society de werkende Border Collie en de Kennel Club is die goede fokpraktijken bevorderen om het uiterlijk van een hond te standaardiseren.

Tegenwoordig zijn Border Collies te vinden in vele andere landen van de wereld en ze zijn ook een populaire keuze als gezelschapshonden en familiehuisdieren dankzij hun mooie, eerlijke en energieke aard. De Border Collie staat bekend om hun bereidheid om met mensen samen te werken, wat een andere reden is waarom het ras wordt beschouwd als een van de meest populaire werkhonden ter wereld.

Het ras breekt de norm als het gaat om het gezegde “Jack of all trades, but master of none” omdat de Border Collie zo veelzijdig en zo succesvol is in vele disciplines. Dit omvat werken als PAT-honden, in redding en als snuffelhonden, allemaal taken waar de Border Collie goed in is.

Interessante feiten over het ras

Zijn Border Collies een kwetsbaar ras? Nee, ze zijn een van de meest populaire honden over de hele wereld en staan ​​op de 12e plaats in het Verenigd Koninkrijk
Border Collies zijn een van de intelligentste rassen op aarde
Alle Border Collies van vandaag kunnen hun voorouders terug traceren tot een zeer intelligente hond genaamd Old Hemp
Border Collies zijn een van de meest veelzijdige honden ter wereld
Ze worden beschouwd als de beste herdershonden ter wereld
Border Collies zijn uitstekende PAT-honden
Robert Burns bezat een Border Collie die Luath heette en hij schreef een gedicht over hem bij zijn dood
De American Kennel Club herkende het ras pas in 1995

Uiterlijk

Schofthoogte: reuen 48 – 56 cm, teven 46 – 53 cm

Gemiddeld gewicht: mannetjes 14 – 20 kg, wijfjes 12 – 19 kg

Border Collies zijn zeer sierlijke honden, altijd op hun hoede en klaar om bevelen te gehoorzamen die ze krijgen, of het nu als werkhond of in een thuisomgeving is. Op voorwaarde dat ze dagelijks de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen, maken Border Collies prachtige huisdieren. Ze zijn middelgroot en hebben dubbele jassen, sommige honden hebben luxueuze golvende jassen en anderen hebben geliktere, fijnere jassen. Border Collies zijn er in allerlei kleuren, maar de meest erkende honden over de hele wereld zijn degenen met zwart-witte jassen met een witte gloed, een witte kraag en wit op hun benen.

Border Collies hebben brede hoofden met een zeer duidelijke stop en een taps toelopende snuit. Ze hebben zwarte neuzen behalve als ze bruine of chocolade-jassen hebben als hun neus bruin van kleur is. Honden met blauwe jassen hebben leigekleurige neuzen, maar alle honden hebben goed ontwikkelde neusgaten. Hun ovale ogen staan ​​wijd uit elkaar op het hoofd van een hond en zijn bruin met uitzondering van Merles wanneer een of beide ogen blauw kunnen zijn. Soms is slechts een deel van de ogen van een merle blauw, maar alle Border Collies hebben een zeer scherpe, intelligente en milde blik in hun ogen of ze werken of wanneer ze in rust zijn.

Hun oren zijn middelgroot en goed uit elkaar geplaatst op het hoofd van een hond, die ze rechtop of half rechtop dragen. Hun monden zijn sterk en honden scheppen een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes hun lagere overlappen. Een Border Collie heeft een sterke, gespierde nek die ze licht gebogen houden en die breder is aan de schouder dan de nek.

Hun voorvoeten zijn sterk en goed uitgebeend met goed gelegde ruggen en mooie rechte voorpoten. Ze hebben atletisch ogende lichamen met goed gewelfde ribben en een diepe borst over diepe, gespierde lendenen. De achterhand is gespierd met goed ontwikkelde dijen en achterbenen. Hun voeten zijn ovaal van vorm met diepe pads, strakke gebogen tenen en korte nagels.

Border Collies hebben vrij lange verhalen die laag zijn ingesteld en die goed bedekt zijn met haar en die een lichte kromming in zich hebben tot aan de punt, wat allemaal bijdraagt ​​aan de perfecte balans en verhoudingen van deze honden. Wanneer enthousiast, zal een Border Collie hun verhaal vertellen, maar ze dragen ze nooit over hun rug.

Als het gaat om hun jassen, kan Border Collies behoorlijk lang haar hebben of hun jassen zijn kort en glad. Beide typen hebben een zeer dichte topcoat en zachtere ondervacht die honden veel bescherming biedt tegen de elementen. Langharige honden hebben langer haar rond hun nek en boven schouders die een manen vormen en ze hebben veren op hun benen en onder hun staart.

Border Collies, zoals eerder genoemd, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en combinaties van kleuren waarvan de zwart-witte hond de meest herkenbare is. Andere kleuren zijn echter de volgende:

Black & White
Black Tricolour
Black White & Tan
Blue & White
Blue Merle
Blue Merle & Tan
Blue Merle & White
Blue Sable
Blue Sable & White
Blue Tricolour
Blue Tricolour Merle
Blue White & Tan
Brown & White
Brown Merle
Brown Merle & White
Brown Sable
Brown Sable & White
Brown Tricolour
Brown Tricolour Merle
Brown White & Tan
Chocolate & White
Cream
Gold
Gold & White
Gold Merle & White
Gold Sable
Gold Sable & White
Lilac
Lilac & White
Lilac Merle
Lilac Merle & White
Lilac Tricolour
Lilac Tricolour Merle
Red & White
Red Merle & White
Red Tricolour
Red Tricolour Merle
Red White & Tan
Sable
Sable & White
Sable Blue Merle
Sable Merle
Sable Merle & White
Seal
Seal & White
Slate
Slate & White
Slate Merle
Slate Merle & White
Slate Tricolour Merle

Het is vermeldenswaard dat wit in een Border Collies jas nooit de overheersende kleur mag zijn in de vacht van een hond onder de Kennel Club Ras-standaard.

Border Collies zijn er ook in andere kleuren, maar deze worden niet erkend door de Kennel Club en als zodanig worden ze als “ongewenst” beschouwd, omdat het betekent dat een hond is uitgezet naar een ander ras dat een nadelig effect zou kunnen hebben op hun gezondheid. . Elke Border Collie geheimen met een ongewenste kleur zou de registratie worden geweigerd.

Beweging

Border Collies zijn onvermoeibaar en bewegen vrij en soepel met een minimum aan inspanning waardoor ze de schijn van zowel snelheid als stealth krijgen.

Temperament

Volgens de ras standaard van de kennelclub zou elke afwijking van de norm worden beschouwd als een fout in de ernst van een fout, waarbij wordt beoordeeld hoeveel deze van invloed is op het welzijn en de gezondheid van een hond en zijn vermogen om te werken.

Mannelijke Border Collies moeten twee normale testikels hebben die volledig zijn afgedaald en als ze dat niet zijn, zou dit als een fout worden beschouwd.

Het is ook vermeldenswaard dat de maat in een Border Collies KC-rasstandaard alleen als richtlijn dient. Als zodanig kan een Border Collie iets groter of kleiner zijn en iets minder wegen dan de rasstandaard.

Temperament

Border Collies worden beschouwd als de meest intelligente honden op de planeet en hebben een extreem sterk instinct om naast de mens te werken, ze zijn altijd klaar en alert voor alle geboden die ze krijgen. Dit maakt het ras zeer trainbaar en Border Collies hebben zichzelf bewezen, niet alleen in de werkomgeving, die schapenkuddes hoeden, maar ook als zoek- en reddingshonden, tracker- en snuffelhonden. Ze zijn altijd een vaste favoriet in de showring en beschikken over een indrukwekkend palmares om te winnen bij veel sportactiviteiten met honden, waaronder behendigheid.

Ze hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om echt blije, goed afgeronde en goed opgevoede honden te zijn. Ze zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze werken of iets te doen krijgen. Ze zijn geen goede keuze voor mensen die een meer zittend leven leiden, omdat Border Collies veel onderhoud verrichten op de oefenafdeling. Met dit gezegd, ze zijn de perfecte keuze voor mensen en gezinnen die een druk leven in de buitenlucht leiden, waar een hond metgezel perfect zou passen in hun levensstijl.

De training van een Border Collie moet zo vroeg mogelijk van start gaan en ze moeten ook vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn. Trainers houden van deze honden omdat ze zo reageren op commando’s en omdat ze uitzonderlijk snel nieuwe dingen leren. Er is natuurlijk een nadeel aan hun intelligentie, dat is dat ze net zo snel slechte gewoonten oppikken als ze goed zijn. Mits Border Collies de juiste soort richting en begeleiding bieden, zijn ze een genot om mee te leven, maar als ze het beste van een eigenaar krijgen, kunnen ze het leven in huis erg moeilijk maken.

Border Collies willen graag hun plaats in het peloton kennen en wie is de Alpha Dog in een huishouden of ze kunnen een dominantere kant van hun karakter gaan vertonen, iets dat absoluut moet worden vermeden. Het resultaat is een onhandelbare, moeilijk te beheren en ongelukkige hond die moeilijk te hanteren is. Ze hebben ook de neiging om een ​​zeer sterke band te vormen met één persoon in een huishouden, hoewel ze altijd vriendelijk en aanhankelijk zijn voor de rest van het huishouden.

Omdat ze zo intelligent zijn, betekent dit dat Border Collies snel leren hoe ze kasten en deuren moeten openen, iets waar potentiële eigenaren zich bewust van moeten zijn, of dat ze hun huisdier kunnen voeden, helpt zichzelf aan veel dingen die voedsel bevatten dat ze niet echt zouden moeten eten. Als ze voor lange tijd aan hun lot worden overgelaten, gaat de verveling snel van start en vinden honden hun eigen manier om zich te amuseren, zoals mensen, auto’s, fietsen en alles wat ze maar willen. Andere gedragsproblemen die ontstaan ​​wanneer honden langdurig alleen blijven, zijn destructief zijn in het huis en op en neer gaan, wat een teken is dat een Border Collie ongelukkig en verveeld is.

Is het een goede keus voor de eerste eigenaar?

Bordercollies zijn niet de beste keuze voor eigenaren van honden, simpelweg omdat hun behoeften zo specifiek zijn en ze op veel manieren behoorlijk veeleisend zijn. Ze zijn beter geschikt voor mensen die bekend zijn met het ras en die de tijd hebben om zich te wijden aan een buitengewoon intelligente en actieve hondenliefhebber.

Hoe zit het met prooiaandrijving?

Border Collies werden gefokt om te hoeden en het is een eigenschap die diep ingebed is in de psyche van een hond. Ze hebben een hoge prooidrift en zullen een dier achtervolgen, groot of klein, niet per se om het dier pijn te doen, maar omdat ze de behoefte voelen om alles wat ze hoeden of achtervolgen te ‘controleren’. Dit gezegd hebbende, zou het een vergissing zijn om een ​​Border Collie overal in de buurt van het vee vrij te laten, tenzij ze zeer goed zijn opgeleid en in een oogwenk reageren op de opdracht ‘terugroepen’.

Hoe zit het met speelsheid?

Border Collies hebben een speelse inslag in hen en gedijen op het spelen van interactieve spellen. Ze blinken uit in veel hondensporten, waaronder activiteiten als flyball, behendigheid en gehoorzaamheid om er maar drie te noemen. Ze blijven speels tot in hun gouden jaren, wat een andere reden is waarom ze zo leuk zijn in het huis en plezier hebben om mee te leven.

Hoe zit het met aanpasbaarheid?

Border Collies gedijen in een omgeving waar ze voldoende ruimte hebben om zich uit te drukken zoals ze zouden moeten zijn. Ze zijn niet geschikt om in een appartement te wonen, tenzij ze in hun gouden jaren zijn en minder dagelijkse beweging nodig hebben, maar ze zouden nog steeds veel mentale stimulans nodig hebben om echt blije honden te zijn, zelfs wanneer ze hun hogere leeftijd bereiken.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Sommige Border Collies hebben last van verlatingsangst omdat ze zo’n sterke band hebben met hun eigenaren en daarom zijn ze beter geschikt voor huishoudens waar minstens één persoon thuisblijft als alle anderen weg zijn.

Hoe zit het met overmatig geblaf?

Een verveelde Border Collie zou ongewenste gedragsproblemen ontwikkelen, waarvan er een onophoudelijk blaft om wat aandacht te krijgen. Het zou eerlijk zijn om te zeggen dat sommige Border Collies “blaffers” kunnen zijn, terwijl anderen dat niet zijn. De sleutel tot het beteugelen van dit soort gedrag bij zo’n actieve, energieke hond is ervoor te zorgen dat ze veel mentale stimulatie en dagelijkse lichaamsbeweging krijgen. Een vermoeide Border Collie is een ‘goede’ Border Collie die het ras perfect beschrijft.

Gaan Border Collies het water in?

Sommige Border Collies vinden het heerlijk om in en om het water te zijn terwijl anderen niet graag nat worden. De meeste honden die wel van water houden, zijn goede zwemmers, maar voorzichtigheid is altijd geboden wanneer een hond in de buurt van een van de gevaarlijkere waterlopen wordt gelopen, voor het geval ze besluiten naar binnen te springen.

Zijn Border Collies goede waakhonden?

Border Collies kunnen vrij territoriaal zijn en kunnen daarom snel van het doel zijn om een ​​eigenaar te laten weten wanneer vreemden over zijn of wanneer iets wat ze niet leuk vinden in hun omgeving gebeurt.

Intelligentie / Trainbaarheid

De Border Collie staat bovenaan de lijst als het gaat om intelligentie met als extra bonus dat deze actieve en levendige honden het leuk vinden om te behagen. Collies krijgen het zelden verkeerd wanneer ze worden getoond of geleerd wat ze moeten doen. Het kunnen hyperactieve karakters zijn, maar dit betekent niet dat ze zich tijdens een trainingssessie niet op een eigenaar kunnen concentreren en dat ze gedijen op het één-op-één contact dat ze ook krijgen. Het zijn tenslotte “ooghonden” en wanneer ze zich richten op een eigenaar of handler, is het meestal erg moeilijk om de focus van een hond te breken.

Maar zoals alle honden, moeten de trainingen en trainingen van een Border Collie vroeg beginnen, zodat ze echt goed afgeronde honden zijn. Het socialiseren van een Collie vanaf een jonge leeftijd is essentieel. Ze reageren ongelooflijk goed op positieve bekrachtiging, maar hun training moet consistent en altijd eerlijk zijn. Honden moeten hun plaats in een rugzak begrijpen en die een alfahond in een huishouden zijn, of ze kunnen onhandelbaar en moeilijk te hanteren worden. Border Collies zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze weten voor wie ze naar richting en begeleiding kunnen kijken.

De eerste commando’s die een Border Collie zo vroeg mogelijk moet leren zijn de volgende:

Zitten
Blijven
Opdracht hier / kom / terughalen
naar beneden
Laat het
Hiel
Rustig
Zodra een Border Collie 12 maanden oud is, kunnen ze worden geleerd om allerlei dingen te doen die “spreken” op commando en “omrollen” omvat wanneer daarom wordt gevraagd. Ze reageren ook goed op zowel visuele opdrachten als verbale opdrachten.

Kinderen en andere huisdieren

Collies zijn niet altijd de beste keuze als huisdier, vanwege hun behoefte om dingen af ​​te ronden en dit omvat de kinderen en al het andere dat hen aanstaat. Met dit gezegd, als goed gesocialiseerd vanaf een jonge leeftijd en leven met een gezin waar het grootste deel van de dag wordt doorgebracht in de buitenlucht, zou de Border Collie goed passen bij dat soort levensstijl en het algemeen goed doen met de kinderen, mits ze weten hoe je je moet gedragen en wanneer je een hond met rust moet laten.

Border Collies kunnen nogal afstandelijk zijn als ze honden ontmoeten die ze niet al kennen en die ertoe kunnen leiden dat ze een beetje agressief gedrag jegens de honden vertonen, waardoor vroege socialisatie zo belangrijk is. Als het gaat om kleine familiehuisdieren en katten, als een Border Collie met hen is opgegroeid, zijn ze over het algemeen goed in hun buurt. De noodzaak om dingen te hoeden en rond te ronden is echter zo diepgeworteld in sommige Border Collies dat ze misschien nog steeds andere huisdieren in een huishouden blijven kudden om aan deze diep ingebedde behoefte te voldoen.

Border Collie en de gezondheid

De gemiddelde levensverwachting van een Border Collie is tussen de 10 en 14 jaar wanneer deze op de juiste manier wordt verzorgd en een passend dieet van goede kwaliteit wordt gegeven dat past bij hun leeftijd.

Border Collies zijn over het algemeen een gezond en robuust ras, maar zoals vele andere zuivere rassen, is het bekend dat ze lijden aan bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen die de moeite waard zijn om te weten als je je huis deelt met een van deze energieke honden. De gezondheidsproblemen die het meest van invloed zijn op het ras zijn de volgende:

Collie-oogafwijking (CEA) – BVA / KC / ISDS Gonioscopietest beschikbaar
Trapped Neutrophil Syndrome (TNS) – DNA-test beschikbaar
Ceroid Lipofuscinosis of Storage Disease (CL) – DNA-test beschikbaar
Collie-oogafwijking (CEA / CH) – DNA-test beschikbaar
Multi Drug Resistance gen (MDR1) – DNA-test beschikbaar
Syndroom van Imerslund-Gräsbeck (Cobalamin Malabsorption of Vitamin B12 Deficiency) – DNA-test beschikbaar
Heupdysplasie – BVA / KC-test beschikbaar
Epilepsie

Hoe zit het met vaccinaties?

Een puppy van de Border Collie zou hun eerste vaccinatie hebben gekregen van de border collie fokker en voordat ze worden herplaatst. Het is belangrijk dat puppy’s hun follow-up krijgen op het juiste moment zodat ze volledig worden beschermd. Het vaccinatieschema is als volgt:

10 -12 weken oud, rekening houdend met het feit dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou krijgen, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad
Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te hebben. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat u definitief beslist of een border collie jaarlijks moet blijven vaccineren.

Hoe zit het met sterilisatie en castratie?

Een vrouwelijke Border Collie kan veilig worden gesteriliseerd wanneer ze 6 maanden oud is, maar nooit jonger dan dit. Mannelijke Border Collies kunnen ook worden gecastreerd als ze 6 maanden oud zijn.

Hoe zit het met obesitasproblemen?

Het is essentieel om het gewicht van een Border Collie in de gaten te houden, vooral nadat ze zijn gesteriliseerd of gesteriliseerd wanneer sommige honden zwaarder kunnen wegen. Hetzelfde geldt voor honden als ze hun hogere leeftijd bereiken en als ze niet zo graag willen gaan sporten. Het is belangrijk om de calorie-inname van een Border Collie aan te passen, zodat deze niet alleen geschikt is voor hun leeftijd, maar ook voor de hoeveelheid dagelijkse oefening die ze krijgen.

Hoe zit het met allergieën?

Sommige Border Collies ontwikkelen allergieën die moeilijk te verhelpen kunnen zijn, simpelweg omdat het veel tijd, vallen en opstaan ​​kost om de triggers te achterhalen. Allergieën kunnen door veel dingen worden veroorzaakt en dit omvat het volgende:

Dieet
Tarwe en andere granen
Milieu
Vlooien en andere parasieten
Chemicaliën die vaak worden gebruikt in veel huishoudelijke reinigingsproducten
Stuifmeel en grassen
Het is een goed idee om bij te houden wanneer de allergieën van een hond oplaaien en de tijd van het jaar gebeurt. Hoe meer informatie een dierenarts heeft over de allergie van een border collier, des te beter omdat het allemaal helpt als het gaat om het achterhalen van de oorzaken.

Herkennen van gezondheidsproblemen bij Border Collies

Hoe eerder een gezondheidsprobleem wordt gediagnosticeerd en behandeld, hoe sneller een hond zich comfortabeler voelt. Het is ook vermeldenswaard dat hoe eerder de meeste aandoeningen worden behandeld, hoe beter de uitkomst meestal is.

Deelnemen aan gezondheidsregelingen

Gelukkig zijn er nogal wat gezondheidstests die zijn ingesteld voor Border Collies om de voortdurende goede gezondheid en het welzijn van het ras te garanderen. Er zijn DNA-testen voor sommige gezondheidsproblemen en fysieke testen voor anderen die als volgt zijn:

TNS (Trapped Neutrophil Syndrome) DNA-test beschikbaar
CL (Ceroid Lipofuscinosis of Storage Disease) DNA-test beschikbaar
CEA / CH (Collie Eye Anomaly) DNA-test beschikbaar
MDR1 (Multi Drug Resistance-gen) DNA-test beschikbaar
Syndroom van Imerslund-Gräsbeck (Cobalamin Malabsorption or Vitamin B12 Deficiency) DNA-test beschikbaar
BVA / KC / ISDS Eye Scheme – fysieke test
BVA / KC / ISDS Gonioscopie – fysieke test
BVA / KC Heupdysplasia-schema – fysieke test
Hoe zit het met fokspecifieke fokbeperkingen?
Vanaf 1 januari 2013 registreerde de Kennel Club geen puppy’s meer die waren gefokt van merle naar merle Border Collies vanwege het hogere risico dat honden worden geboren met slechthorendheid en slechtziendheid die vaak wordt geassocieerd met het merle-gen.

Hoe zit het met Fokker Vereisten?

Fok Vereniging hebben meestal vereisten  opgesteld, die als volgt zijn:

BVA / KC heupdysplasie-schema
Oogtesten
Andere tests die de kennelclub sterk adviseert zowel assured fokkers en anderen van het uitvoeren van hun dekreuen omvatten het volgende:

DNA-test – CEA / CH
DNA-test – CL
DNA-test – TNS
BVIO / KC / ISDS Gonioscopy

Zorg voor een border collie

Zoals bij elk ander ras, moeten Border Collies regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun jassen en huid in topconditie worden gehouden. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten ze voedsel van goede kwaliteit krijgen dat hun hele leven lang aan al hun voedingsbehoeften voldoet.

Zorgen voor een Border Collie-puppy

Het kan een opwindende tijd zijn als de beslissing is genomen om een ​​Border Collie-puppy te krijgen, maar het is belangrijk om je voor te bereiden op hun komst. Puppy-proofing van een huis en een tuin is essentieel omdat puppy’s nieuwsgierig van aard zijn en dingen met hun mond zullen testen, net als een baby. Dit omvat het kauwen op elektrische kabels die zouden kunnen eindigen in een ramp. Het is ook een goed idee om de hoeveelheid ruimte te beperken waar een puppy in rond kan dwalen. De beste manier om dit te doen, is door te investeren in sommige kindhekken om op deuren te passen.

Border Collie-pups zijn gevoelig van aard en moeten voorzichtig maar stevig worden gehanteerd om beangstigend gedrag te voorkomen, wat kan leiden tot een verlegen en verlegen volwassen hond. Hun opleiding zou meteen moeten beginnen en het is belangrijk om basisregels en limieten vast te leggen zodat een puppy begrijpt wat van hem wordt verwacht.

Een puppy zou zijn ontwormd voordat hij werd verkocht en de documentatie die een fokker voor een puppy heeft als je een border collie koopt, moet alle details bevatten van de ontwormingsdatum en het gebruikte product, evenals de informatie met betrekking tot hun microchip. Het is essentieel dat puppy’s opnieuw worden ontwormd volgens een schema dat als volgt is:

Puppy’s moeten op zes maanden oud ontwormd zijn
Ze moeten opnieuw worden ontwormd als ze 8 maanden oud zijn
Puppy’s moeten worden ontwormd als ze 10 maanden oud zijn
Ze moeten worden ontwormd als ze 12 maanden oud zijn
Dingen die je nodig hebt voor je puppy
Het krijgen van een nieuwe pup is een spannende tijd en er zijn veel dingen te organiseren rond het huis en de tuin om te zorgen dat een hond veilig blijft en niet gewond raakt of in de problemen komt. Puppy’s een huis ruim van tevoren bewijzen dat ze thuiskomen, geeft eigenaren gemoedsrust, maar het vergt een beetje planning en organiseren. Puppies willen graag knagen aan dingen, dus het is belangrijk dat alle elektrische kabels ver buiten hun bereik zijn. Tuinen moeten worden beveiligd zodat een puppy niet kan ontsnappen en iets scherps of een puppy zichzelf kan verwonden, moet worden opgeborgen.

Er zijn ook bepaalde items nodig en het is het beste om alles op te zetten voor wanneer een puppy arriveert. Het is ook belangrijk om de tijd te nemen dat een puppy wordt geïntroduceerd in zijn nieuwe omgeving, wat het beste gedaan kan worden wanneer mensen een paar dagen in de buurt zijn, dus puppy’s worden niet alleen gelaten terwijl ze zich vestigen.

Het is ook een goed idee om een ​​plaats in een mooie rustige hoek voor een puppy op te zetten, zodat wanneer ze overdag willen slapen, ze het in vrede kunnen doen, rekening houdend met het feit dat puppy’s maximaal 21 uur per dag kunnen slapen. Andere dingen die nodig zijn voor wanneer een nieuwe pup thuiskomt, zijn onder andere:

Kommen voor voedsel en water zorgen ervoor dat ze niet te groot of te diep zijn en het liefst zouden de kommen van keramiek moeten zijn in plaats van plastic of metaal
Een kraag en harnas
Een kinderbox die geweldig is om kleine puppy’s uit de problemen te houden
Een goed gemaakt hondenbed dat niet te klein of te groot is en waarin de puppy zich verloren voelt
Babydekens voor puppy om op te slapen
Verzorgingsgereedschap
Hondspecifieke tandpasta en een tandenborstel
Het geluid laag houden
Alle puppy’s zijn uiterst gevoelig voor harde geluiden en dit geldt ook voor Border Collies. Het volume van de televisie laag houden en niet te hard muziek afspelen, is belangrijk bij het introduceren van een puppy in zijn nieuwe huis.

Het houden van dierenarts afspraken

Een puppy zou zijn eerste vaccinatie hebben gekregen voordat hij werd herplaatst, maar het is erg belangrijk voor hen om hun vervolgvaccinaties te hebben om ervoor te zorgen dat ze volledig worden beschermd. Puppy’s zouden hun tweede vaccinaties als volgt moeten hebben:

10 -12 weken oud, rekening houdend met het feit dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou krijgen, maar pas 2 weken na de tweede vaccinatie volledig beschermd zou zijn
Als het gaat om boosters, is het het beste om deze met een dierenarts te bespreken, want er is veel discussie over of een hond ze na een bepaalde tijd echt nodig heeft. Als een hond echter een kennel moet bezoeken, moet zijn vaccinatie volledig up-to-date zijn.

Hoe zit het met Border Collies wanneer ze hun gouden jaren bereiken?

Naarmate Border Collies hun gouden jaren bereiken, vertragen ze, hoewel hun hersenen erg actief kunnen blijven. Er zijn bepaalde veranderingen in het gedrag van een hond en hun uiterlijk, met inbegrip van wat grijs verschijnen in hun jassen, hun visie en gehoor misschien niet zo goed als het ooit was. Dit alles moet worden meegenomen in hoe een eigenaar ze behandelt en behandelt. Andere veranderingen waar u op moet letten bij oudere Border Collies zijn de volgende:

Veel oudere honden ontwikkelen artritis, wat een pijnlijke aandoening is. Investeren in een comfortabel, warm hondenbed zal een oudere Border Collie helpen om ‘s nachts comfortabel te slapen
Hun eetlust heeft de neiging te veranderen wanneer oudere honden niet zo enthousiast zijn over hun eten als ze ooit waren. Het loont de moeite om opnieuw na te denken over hun dieet, zodat ze voldoende vezels binnen krijgen die helpen bij de spijsvertering van een hond
Ze kunnen meer water drinken omdat hun nieren mogelijk niet zo goed werken als zou moeten. Dit betekent natuurlijk dat een oudere hond ook meer moet plassen
Hun cognitieve functie is misschien niet zo scherp als toen ze jonge honden waren. Het is belangrijk om een ​​Border Collie mentaal gestimuleerd te houden gedurende hun gouden jaren, omdat dit helpt hun cognitieve functie te verbeteren
Hun immuunsysteem kan zwakker zijn, waardoor ze een groter risico lopen op het ontwikkelen van een infectie of een ander gezondheidsprobleem

Uiterlijke verzorging

Border Collies zijn niet erg onderhoudsvrij in de trimafdeling, maar ze moeten wel een wekelijkse kwast krijgen om hun jassen in goede staat te houden en eventueel lek haar onder controle te houden. Net als andere rassen hebben ze de neiging om meer te werpen in de lente en daarna opnieuw in de herfst wanneer frequentere verzorging nodig zou zijn. Honden met langere jassen hebben meestal meer onderhoud nodig en sommige eigenaren laten hun honden een paar keer per jaar professioneel verzorgen, waardoor het voor eigenaren gemakkelijker is om op de hoogte te blijven tussen de bezoeken aan een trimsalon.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat ze mooi droog blijven, want als er vocht in de oren blijft zitten, kan dit leiden tot een schimmelinfectie die notoir moeilijk te herstellen is.

Border Collies kunnen vaak allergisch zijn voor vlooien en als een resultaat is een goede verzorging van hun vacht en huid van het grootste belang. Regelmatig poetsen houdt de vacht niet alleen in goede conditie, maar geeft je ook de kans om te zoeken naar tekenen van vlooien en om wanneer nodig te behandelen met een honden-specifieke vlooienbehandeling.

Verzorgingsgereedschap nodig voor een Border Collie

Omdat grooming een belangrijk onderdeel uitmaakt van een wekelijkse routine bij het delen van een huis met een Border Collie, helpt het om de juiste hulpmiddelen te hebben die van goede kwaliteit zijn en die goed blijven. De hulpmiddelen die nodig zijn om de vacht van een Border Collie in goede staat te houden, zijn:

Een gladder penseel
Een borstelpenseel
Een stalen pinnenborstel
2-1 kam
Vergietend blad – meer speciaal voor langer gecoate of zwaardere afstotende Border Collies
Ontklitter van vloeistof
Een paar scharen met ronde uiteinden
Nagelknipper
Het is ook belangrijk om de tanden van een hond regelmatig te poetsen met een hondenspecifieke tandpasta en om ze goede kwaliteit kauwsponsjes te geven om te knagen, wat ook helpt voorkomen dat tandheelkundige problemen oplaaien.

Oefening

Zoals eerder vermeld, zijn Border Collies high energy honden die een minimum van 2+ uur oefening per dag moeten krijgen, hoewel hoe meer deze honden krijgen, hoe gelukkiger ze zijn. Daarenboven, omdat ze zulke intelligente honden zijn, moeten Border Collies enorm veel mentale stimulatie krijgen om echt blije, afgeronde karakters te zijn. Een geweldige manier om het brein van een hond bezig te houden, is door heel veel interactieve spellen met hem te spelen, zoals het gooien van een bal zodat deze kan worden teruggehaald of deel te nemen aan behendigheids- en gehoorzaamheidsklassen waarin Border Collies het leuk vindt om eraan deel te nemen.

Voeden

Zoals eerder vermeld, als je een Border Collie-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven voor je nieuwe huisdier en het is belangrijk om vast te houden aan dezelfde routine, hetzelfde soort puppyvoer te voeren om buikpijn te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gedaan worden, zorg er altijd voor dat ze geen spijsverteringsproblemen veroorzaken. Als dat het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en om dingen met de dierenarts te bespreken voordat je probeert om hun dieet opnieuw te veranderen.

Het is niet bekend dat oudere honden kieskeurige of kieskeurige eters zijn, maar dit betekent niet dat u hen een dieet van lagere kwaliteit kunt geven. Het is het beste om twee keer per dag een volwassen Border Collie te voeren, één keer in de ochtend en dan opnieuw ‘s avonds, om er zeker van te zijn dat het voedsel van goede kwaliteit is dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen, zodat ze overtollige calorieën verbranden, wat belangrijk is, of ze kunnen te veel gewicht gaan winnen, wat vooral geldt voor Border Collies wanneer ze hun gouden jaren bereiken.

Voedingsgids voor een Border Collie-puppy

Als een puppy eenmaal in een nieuw huis is aangekomen, is het belangrijk dat zij hetzelfde voer krijgen dat de fokker haar geeft, zodat alle nieuwe eigenaren een voedingsschema voor hun puppy krijgen. Het is belangrijk om dezelfde routine te volgen door de puppy hetzelfde soort voedsel te geven, dezelfde hoeveelheid en op dezelfde tijdstippen van de dag, meestal 4 keer per dag, tot een puppy ongeveer 6 maanden oud is wanneer hij 3 keer kan worden gevoed een dag. Als een ruwe handleiding, is de hoeveelheid voedsel die een Border Collie-puppy dagelijks moet voeren, als volgt:

2 maanden oud – 153 g tot 238 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
3 maanden oud – 179 g tot 292 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
4 maanden oud – 191 g tot 318 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
5 maanden oud – 194 g tot 339 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
6 maanden oud – 194 g tot 361 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
8 maanden oud – 157 g tot 325 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
12 maanden oud – 199 g tot 257 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
Zodra een Border Collie 13 maanden oud is, kunnen ze een volwassen voedsel krijgen en krijgen ze 2 maaltijden per dag.

Voergids voor een volwassen Border Collie

Een volgroeide, volwassen Border Collie zou idealiter twee keer per dag een voedzame maaltijd van goede kwaliteit moeten krijgen, die uit het volgende moet bestaan, maar het is belangrijk om te weten hoeveel “voedsel” een hond elke dag krijgt om te voorkomen te zwaar worden. Als een ruwe voedingsgids kan een volwassen Border Collie elke dag het volgende aantal krijgen:

Honden met een gewicht van 11 kg kunnen afhankelijk van de activiteit 148 g tot 195 g per dag worden toegediend
Honden met een gewicht van 12 kg kunnen afhankelijk van de activiteit 158 ​​g tot 208 g per dag worden toegediend
Honden met een gewicht van 14 kg kunnen afhankelijk van de activiteit 178 g tot 234 g per dag worden toegediend
Honden met een gewicht van 16 kg kunnen afhankelijk van de activiteit 196 g tot 258 g per dag worden gegeven
Honden met een gewicht van 18 kg kunnen 214 g tot 282 g per dag worden toegediend, afhankelijk van de activiteit
Honden met een gewicht van 20 kg kunnen 232 g tot 305 g per dag worden toegediend, afhankelijk van de activiteit
Honden met een gewicht van 22 kg kunnen 249 g tot 328 g per dag worden toegediend, afhankelijk van de activiteit
Honden met een gewicht van 24 kg kunnen 266 g tot 350 g per dag worden toegediend, afhankelijk van de activiteit
Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 274 g tot 361 g per dag worden toegediend, afhankelijk van de activiteit

Gemiddelde kosten voor het houden / verzorgen van een Border Collie

Als u op zoek bent naar een Border Collie, moet u iets betalen van £ 300 tot meer dan £ 600 voor een goed gefokte stamboompup. De kosten van het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Border Collie in Noord-Engeland zou £ 17,47 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslang beleid zou dit u £ 37,51 per maand terugbrengen (quote vanaf maart 2016). Wanneer verzekeringsmaatschappijen een huisdierentoeslag berekenen, houden ze rekening met verschillende dingen, waaronder waar je woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze zijn gesteriliseerd of gecastreerd.

Als het gaat om voedselkosten, moet je voedsel van de beste kwaliteit kopen, hetzij nat of droog, om je hond de rest van zijn leven te voeden, en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de verschillende stadia van zijn leven. Dit zou u terugbrengen tussen £ 35 – £ 50 per maand. Bovendien moet u rekening houden met veterinaire kosten als u uw huis wilt delen met een Border Collie en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van uw hond wanneer de tijd rijp is en vervolgens hun jaarlijkse gezondheidscontrolebezoeken, die allemaal snel oplopen tot meer dan £ 1000 per jaar.

Als een ruwe handleiding zouden de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Border Collie tussen £ 70 tot £ 100 per maand zijn, afhankelijk van het verzekeringsdekkingsniveau dat u kiest om voor uw hond te kopen, maar dit is exclusief de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte Border Collie-puppy.

Border Collie Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker / verkoper. U kunt ons algemeen puppy / hondenadvies hier lezen, waaronder het zorgen dat u de puppy bij zijn moeder ziet en controleert of de hond is ontwormd en gechipt.

Bij het kopen van een Border Collie is de maat en het gewicht van een hond zoals vermeld in de Rasstandaard slechts een richtlijn en wordt deze gegeven als zijnde het ideaal voor het ras. Als zodanig kan een hond iets kleiner of iets groter zijn en kan iets meer of iets minder dan de gegeven maat in zijn rasstandaard wegen.

Border Collies zijn een extreem populair ras, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy’s veel geld kosten. Daarom zijn er bij Border Collies specifieke adviezen, vragen en protocollen die moeten worden gevolgd bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

Pas op voor online oplichting en hoe u ze kunt vermijden als je een border collie kopen. U ziet mogelijk online en andere advertenties door oplichters die afbeeldingen van prachtige Border Collie-pups te koop aanbieden tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen kopers vooraf om geld voordat ze akkoord gaan om een ​​pup naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een Border Collie-puppy kopen zonder dat ze het zien en mogen nooit online een aanbetaling of ander geld betalen aan een verkoper. Je moet het huisdier altijd bij het huis van de verkoper bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
Zoals eerder vermeld, behoren Border Collies tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk. Als zodanig zijn er veel amateurfokkers / mensen die veel te vaak fokken van een Border Collie, zodat ze snel winst kunnen maken zonder zorg te dragen voor het welzijn van de pups, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels kan een dam slechts 4 nesten produceren en moet ze tussen een bepaalde leeftijd zitten om dit te doen. Iedereen die een Border Collie-puppy wil kopen, moet goed nadenken over de persoon van wie hij zijn puppy koopt en moet altijd vragen om de relevante papieren te zien die te maken hebben met de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun microchips.