post

Niet alleen leuk om naar te kijken, een goudvis heeft de nodige verzorging nodig!

De goudvis is de populairste vissoort. Het zijn sterke dieren en ze kunnen wel 25 jaar oud worden, althans in het wild. In gevangenschap leven ze veel korter.
Goudvissen zijn er in alle soorten en maten, van rode goudvissen tot vissen met vlekken en strepen. Omdat goudvissen met hun kieuwen zuurstof uit het water halen, moet er altijd voldoende zuurstof in het water zitten. Regelmatig verversen dus!

Goudvissen hebben de ruimte nodig. Geef ze dan ook geen kleine kom, maar schaf een ruim aquarium aan. Houd hierbij in je achterhoofd dat hoe meer goudvissen je hebt, hoe meer ruimte er nodig is.

Omdat deze soort tot de koudwatervissen behoort, is het niet nodig om het aquarium te verwarmen. Wel moet je op een aantal andere dingen letten. Zet het aquarium bijvoorbeeld nooit op de vensterbank, daar wisselt het namelijk te veel van temperatuur. Ook een plek in de felle zon is geen goed idee. Niet alleen wordt het water dan veel te heet er ontstaat ook zuurstofgebrek, vissenogen kunnen ook slecht tegen het felle zonlicht.

De ideale plek is beschut met een constante temperatuur. Natuurlijk is het ook leuk om het aquarium ergens neer te zetten waar je regelmatig komt, dan kun je optimaal van je vissen genieten!