post

Kittens zijn ontzettend leuk. Veel mensen kiezen daarom voor een kitten als ze een kat willen kopen. Als je meer dan één kitten wilt kopen, neem ze dan uit hetzelfde nest.
Geef je kitten de tijd om aan zijn nieuwe huis en plekjes te wennen. Laat hem rustig kennis maken met iedereen. Kennismaken met een hond of andere kat moet voorzichtig gebeuren om ongelukken te voorkomen.

Kattenbak

Kittens weten vaak al hoe de kattenbak werkt. Zet ze er in ieder geval op na het slapen en na elke maaltijd. Ze zijn dol op spelen, zorg dus voor speeltjes en een krabpaal. Ze zijn erg avontuurlijk en kruipen soms in onmogelijke ruimtes. Controleer dus altijd of je kitten in de wasmachine is gekropen vóórdat je er was in doet. De aanschaf van een kitten
Geef je kitten de voeding die hij gewend is en laat hem eventueel geleidelijk wennen aan ander kitten voer. Zorg altijd voor fris water. Als je kitten op planten knabbelt, verwijder dan alle giftige planten! Wen je kitten aan borstelen, zeker als hij lang haar heeft. Zo kun je meteen de gezondheid checken en het zal de band met je kitten versterken.

Wormen en vlooien

Je kitten moet behandeld worden tegen wormen en vlooien. Om hem te beschermen tegen gevaarlijke ziektes moet hij gevaccineerd worden. Pas als hij volledig gevaccineerd is en gewend is aan zijn nieuwe leven bij jou, dan kun je hem naar buiten laten gaan. Laat je kitten op tijd castreren om nestjes te voorkomen! De asielen zitten al overvol met katten (ook kittens)! Castratie verkleint bovendien de kans op sproeigedrag en vechten bij katers.