post

Om uit te groeien tot een sterke, volwassen hond heeft een puppy dagelijks eten en drinken nodig. Gedurende de groeiperiode krijgen pups in verhouding tot het eigen lichaamsgewicht zelfs redelijk veel voer per dag. Deze dagelijkse hoeveelheid kun je prima in kleinere porties over de dag verdelen, zodat je puppy het niet allemaal in één keer hoeft op te eten. Daarnaast zijn pups tijdens meerdere momenten op een dag actief en door op verschillende tijden te voeren zal je pup over de dag een wat meer verzadigd gevoel overhouden. Om je puppy in een goede gezondheid te houden is het belangrijk om met regelmaat de juiste voeding te geven. Waar en wanneer je pup te eten krijgt is natuurlijk helemaal aan jou als baasje. De juiste hoeveelheid voer is per puppy verschillend en kun je nalezen in de puppycursus van 123Tinki.com. Daar lees je ook hoe je het juiste voer kiest en hoe je de hoeveelheid kunt afbouwen of hoe je kunt overstappen op ander puppyvoer.

Hoe kun je het hondenvoer het beste bewaren?

De meeste soorten vleesvoeding moeten vers gegeven worden en dienen daarom ingevroren bewaard te worden. Omdat niet iedereen voldoende ruimte in het vriesvak heeft kan het handig zijn om een klein vriezertje aan te schaffen speciaal voor het hondenvoer. Hondenbrokken moeten vaak koel en droog bewaard worden. Hiervoor zijn hele leuke voertonnen aan te schaffen waarin je na het openen van de zak de brokken toch nog goed kunt bewaren. Er zijn ook kleine voercontainers verkrijgbaar welke met een mooi design ook nog eens prima in de keuken kunnen staan.

En nog een tip: Om te voorkomen dat je pup naast de hoofdvoeding veel te veel snacks op een dag binnenkrijgt, kun je heel goed een gedeelte van de hoofdvoeding gebruiken voor tijdens het trainen en spelen. Op deze manier moet je pup zelfs werken voor het voer en blijft je pup ook nog eens op gewicht!